Brillemål: alt, du skal vide

Ask the Optician

ASK NOW

Måling af briller

Det er vigtigt at kende sine brillemål, når man køber briller online. Denne nyttige guide forklarer betydningen af de tal, der er trykt på dine briller, og hvordan du selv kan tage målene.
Eyeglasses measurements

Før i tiden involverede brillekøb kedelige ture til brillebutikker, tilpasning af stel og gennemgang af et par hylder med briller. Sådan er det ikke længere; onlineforhandlere som SmartBuyGlasses har eksisteret i årevis, og derfor er der et næsten ubegrænset antal farver, størrelser og brilledesigns til salg.

Når du køber online, er det afgørende at kende dine brillers mål. Derfor forklarer vi, hvad brillemål er, og hvordan man finder dem.

Brillestørrelser forklaret

Du har måske bemærket, at alle briller har tre tal indgraveret på stængerne. De repræsenterer brillens mål: henholdsvis glassets bredde, broens størrelse og stængernes længde. Prikker, streger eller lodrette bjælker adskiller normalt disse tal. Nogle stel kan have et fjerde tal, som henviser til højden på stellet.

I nogle tilfælde vil acetatstel have øjestørrelsen og brostørrelsen på næsepuderne på et plastikstel. Alle disse brillemål måles i millimeter (mm).

Glasses frame dimensions
Glasses frame dimensions
VIDSTE DU AT?

Pupilafstand er afstanden mellem dine pupiller. For at få det klareste syn skal afstanden mellem midten af venstre og højre glas være den samme som afstanden mellem dine pupiller.

Målinger af brillestellet

Stelbredden er det vandrette mål på stellet, inklusive hængsler eller design, der stikker ud i siderne. For at måle bredden på stellet skal du tage et målebånd eller en lineal og måle hele den vandrette forside af stellet fra det længst udstrakte punkt til det andet.

Måling af brilleglas

Brilleglas kan måles både i højde og bredde. Glashøjden er den lodrette måling af brilleglassene. Dette er vigtigt for bifokale glas og progressive glas. Brilleglassets bredde refererer til glassets bredde, som skal måles horisontalt.

Dette varierer typisk fra 40 mm til 60 mm. For at tage disse mål skal du placere målebåndet på glassene, først lodret og derefter vandret, og kun måle fra den ene side af glasset til den anden, så du sikrer, at ingen del af stellet er inkluderet.

Sådan måler du din brostørrelse til briller

Brostørrelsen er afstanden mellem de to kanter eller brilleglas, hvor næsepuderne er placeret. Den varierer typisk fra 14 mm til 24 mm. Placer målebåndet lige mellem de to glas for at måle broen og se, hvor mange millimeter der er mellem de nærmeste punkter.

Sådan måler du længden på dine brillestænger

Dette refererer til, hvor lang tindingen er. Mål dine tindinger fra hængslet til spidsen, så får du tindingslængden. Normalt er den mellem 120 mm og 150 mm.

Sådan finder du ud af PD for briller

Pupilafstanden er en anden vigtig måling, når du bestiller briller online. For at finde ud af din pupilafstand kan du enten bruge vores onlineværktøj eller gøre det manuelt ved hjælp af en lineal.

Trin 1: Stå foran et spejl, og hold linealen op til næseryggen eller mod dine øjenbryn.

Trin 2: Luk dit højre øje. Mens du kigger i spejlet, retter du linealens nulpunkt ind efter din venstre pupil.

Trin 3: Hold linealen stille, luk dit venstre øje og åbn dit højre øje.

Trin 4: Læs tallet på linje med midten af din højre pupil. Dette tal er din pupilafstand.

Trin 5: Gentag processen for at sikre, at du får det mest nøjagtige resultat.

Hvis du har svært ved at gøre det selv, kan du bede en ven om at hjælpe dig med det og se vores hurtige og nemme vejledning.

Jeg har målt mine briller

Nu hvor du har alle oplysninger om dine brillers mål og ved, hvordan du tager dem, bliver det meget nemmere at shoppe online. Brillernes mål vil ikke længere være et mysterium, og du vil med sikkerhed kunne vælge det rigtige par briller.

Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvilken brillestørrelse der passer bedst, har vi en nem guide til at hjælpe dig med det. Du skal måle dine tindinger fra den ene side til den anden og tjekke vores størrelsestabel for at finde den anbefalede størrelse baseret på dine mål.

Hvis du har flere spørgsmål om din brillestørrelse eller styrke, kan du besøge vores Optical Center. Vores informative artikler vil hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål, eller spørg en af vores certificerede onlineoptikere for at få afklaret din tvivl.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *