• GRATIS LEVERING
  • - Hurtig indlandsk og international levering*
  • - Sikker leveringsservice med ordresporing fra ledende leveringsfirmaer
  • - GRATIS LEVERING af solbriller og briller for ordrer over 460 kr
  • Mere Information >
 • 100 DAGES RETURRET
  • - Nem, ubesværet returnering inden for 100 dage
  • - 2 års garanti på ALLE solbriller og briller
  • - 2 år garanti på ALLE produkter købt med styrke
  • - 3 Måneders Garanti på ALLE kontaktlinser
  • Mere Information >
 • PRISGARANTI
 • GRATIS GLAS
  • Vi tilbyder gratis på alle briller med recept. Vi giver mulighed for at opgradere og tilføje funktioner under kassen. Vi gjør shopping online for dine briller enkel, effektiv og sikker.
Solbriller | SmartBuyGlasses Danmark

Hvorfor Købe Polariserede Solbriller?

Siden de blev opfundet i 1936, har polariserede solbriller revolutioneret verdenen af solbriller.

Den blev oprindeligt patenteret af den samme mand som opfandt Polariod-kameraet, og polariserede glas har været førstevalget for dem som arbejder på, eller nær vand, og et must for alle som har boet i nærheden af sne.

Selvom ordet kan virke bekendt, er der stadig mange spørgsmål der skal besvares – vores kunder spørger altid ”Præcist hvad er polariserede glas?” og ”Har jeg brug for polariserede glas?”. Hvis du også har stillet disse spørgsmål, så læs videre og find ud af mere!

 

Hvad betyder polarisering?

Du ved det måske, hvis du var opmærksom i fysiktimerne, men for dem bagest i klassen, så oscillerer lysbølger i forskellige retninger, når de bevæger sig gennem rummet (op-ned, venstre-højre, eller diagonalt). Retning lysbølgerne bevæger sig i kaldes polarisering. Når lys oscillerer op-ned når det bevæger sig gennem rummet, så kaldes det vertikal polarisering, og når det oscillerer venstre-højre kaldes det horisontal polarisering. Diagonal oscillering af lys er en kombination af vertikal og horisontal polarisering. Sollys er upolariseret, det vil sige, det oscillerer i forskellige retninger. Noget af dens lys er horisontalt polariseret, og noget er vertikalt. I de fleste situationer er det en kombination af de to. Her er den vigtige del, som vi nævner senere: lys der reflekteres fra en perfekt horisontal overflade (som en sø, en varm kørebane eller en anden skinnende overflade) bliver mest horisontalt polariseret.

 

Betydningen af polariserede solbriller

Polariserede glas har en særlig belægning, som er sat op i horisontale rækker på tværs af glassene. Disse molekyler optager horisontalt polariseret lys før det når dine øjne, men tillader vertikalt polariseret lys at passere igennem. Direkte sollys er upolariseret, så polariserings-filteret blokerer ikke lyset – men ingen grund til bekymring – polariserede solbriller indeholder andre lag der beskytter dine øjne mod direkte sollys. Horisontal, reflekteret lys, på den anden side, er der hvor polariserede glas virkelig er pengene værd. Du vil bemærke det hvis du nogensinde har kigget på vandets overflade på en solbeskinnet dag, før og efter du har taget polariserede glas på.

Polariserede glas kan også forbedre den farvekontrast vi ser, når vi oplever solen. Denne egenskab er gavnlig for sportsfolk, lystfiskere og udendørsmennesker som ønsker at modtage stærkere dybdefornemmelse, der forbedrer deres præstationer.

Polariseret teknologi bruges også i 3D briller, men ikke på samme måde som ved solbriller.  Den ene side af polariserede glas er polariserede horisontalt, og den anden side er polariseret vertikalt Til 3D film, bliver to skud (fra lidt forskellige vinkler), sat sammen på samme tid. Dette resulterer i to retninger for lyset, der går ind i de forskelligt opsatte glas, hvilket giver den utrolige 3D visuelle effekt som du kender, hvis du nogensinde har været til en 3D filmfremvisning.

Teknologien der bruges til polariserede glas har været kendt siden 1936, men det er først i de senere år, at det virkeligt er blevet anerkendt.

Polariserede solbriller er perfekt når man bruger tiden ved vandet , da det bidrager til at fjerne det lys der reflekteres i overfladen. På samme måde er polariserede glas også kendt som skibriller, der forbedrer præstationen og blokerer den blænding der reflekteres fra sneen.

 

Polariserede solbriller og UV-beskyttelse

Polariserede solbriller er ikke nødvendigvis det samme som UV-beskyttelse, med mindre det udtrykkeligt er angivet. Det betyder, at de ikke beskytter dig, hvis du kigger direkte mod solen (det kan selvfølgelig slet ikke tilrådes at gøre det, overhovedet). Men solbriller med UV-beskyttelse skærmer dine øjne mod skadelige UV-stråler der selv på kort tid kan give dig midlertidig blindhed, grå stær, og øjenskade. Den allerhøjeste beskyttelse kaldes UV400. Eftersom UV-glas ikke forhindrer blænding, er det en god idé at kigge efter solbriller som både er polariserede OG giver UV-beskyttelse.

 

Polariserede solbriller og LCD-skærme

Telefonskærme udsender horisontalt polariseret lys – så når du prøver at læse på en LCD-skærm. Så modarbejder dine glas og skærmen hinanden. Dine solbriller blokerer for horisontalt polariseret lys, og lader kun vertikalt polariseret lys igennem. Det fører til at mørkt eller ulæseligt billede. Det er dog ikke det samme på alle skærme. Du vil opdage en polariserende virkning, hvis du kigger skråt ind mod bestemte modeller af laptops eller skærme.

 

Sådan kan du vide om dine solbriller er polariserede

Når du kender definitionen på polariserede glas, så kan du afgøre om dine solbriller er polariserede ved at kigge gennem glassene mod et område der reflekterer lyset horisontalt (overfladen på noget vand eller lignende). Hvis du ikke oplever et sløret syn, så bruger du sandsynligvis et par solbriller med polariserede glas.

En anden måde at teste dine solbriller, er ved at kigge på en LCD-skærm, såsom din telefon eller tablet, mens du har dem på. Hvis din skærm er sort, så betyder det, at dine solbriller er polariserede med et filter, som blokerer for horisontalt polariseret lys. Alt hvad du skal gøre for at se din skærm er at rotere din enhed 90 grader.

Du kan læse alt om forskellene på polariserede solbriller og almindelige solbriller her.

 

Hvornår du ikke bør bruge polariserede solbriller

Eftersom LCD displays bliver formørkede når de ses gennem polariserede glas, anbefales det ikke at piloter bruger polariserede solbriller når de flyver, da kontrolpanelerne kan blive svære at aflæse.

Polariserede glas reducerer blænding, hvilket kan gøre det svært at genkende de forskellige overflader, der reflekterer lyset. Hvis du skal stå på ski, er det afgørende at være i stand til at skelne mellem sne og is.

Hvis du er interesseret i ikke-polariserede solbriller til de solbeskinnede dage, så læs vores guide til farvede glas her. Ellers kan du tjekke disse spejlsolbriller, som er med til at begrænse hvor meget lys du får ind i øjnene.

 

Har jeg brug for polariserede solbriller?

Uanset om du tilbringer tiden på vandet eller i nærheden af sne, så har polariserede solbriller mange praktiske egenskaber til dit dagligdags liv. For ikke at nævne, at hvis du seriøst ønsker at beskytte dine øjne mod UV-lys, så er det helt oplagt at have et par polariserede solbriller til rådighed.

Hvis din livsstil indebærer, at du opholder dig meget udendørs (selvom det bare er at holde i en trafikkø), så kan du blive udsat for mange genstande, hvor lyset reflekteres horisontalt fra overflader. Det kan være veje, vandpytter, biler eller bygninger. Der er stor risiko for at opleve pludselige blændinger, som et resultat af skarpt lys – det er mildest talt ikke optimalt når man kører.

 

Bedste polariserede solbriller: vores favoritter

Arise Collective Rhode Island C2 Polarized

Disse runde, polariserede solbriller fra AriseCollective har et sort acetat-stel, med skildpaddefarvede tindinger. De har også UV-beskyttelse kategori 3, der sikrer høj UV-beskyttelse. Hos SmartBuyGlasses sælges produkterne med en 2-års garanti, 100-dages returret, og GRATIS forsendelse.

Ray-Ban solbriller RB4165 Justin Polarized

Disse polariserede Ray-Ban solbriller har et klassisk, førsteklasses wayfarer stel. De fås i tre farver, og er lavet af de bedste materialer, hvilket gør dem lette, kompakte og holdbare. De giver UV-beskyttelse i kategori 3, og har stilfulde, graduerede glas.

Oakley OO9096 FUELL CELL Polarized

Oakleys polariserede solbriller er nogle af de bedste på markedet. Denne model har rektangulære glas, og fås i tre forskellige farver. Den giver UV-beskyttelse i kategori 3, så du kan være sikker på, at du får den der polariserede UV-beskyttelse. Der er godt nyt til folk der bruger receptbriller – disse solbriller ka, som de andre på denne liste, tilpasses til din recept.

SmartBuy Collection Jaxson Polarized

Leder du efter billige solbriller som stadig er af høj kvalitet? Denne model har et stilsikkert pilot design, og giver kategori 3 UV-beskyttelse. Den får i 5 farver, med fuld acetat-kant. Du får ansigterne til at vende sig, og er samtidig beskyttet i solen!

 

Nu kender jeg fakta, og leder efter nogle nye polariserede solbriller. Hvad gør jeg nu?

Det er blevet tid til at vælge et par briller – eller måske solbriller – der passer til dig. Hos SmartBuyGlasses er vi stolte af at kunne tilbyde en lang række luksusbrands, mærker der giver værdi for pengene, den nyeste teknologi og meget mere. Vi har masser af brands på lager med progressive glas – bare vælg din nye recept ved kassen. Ved du har set et par du kan lide, men ikke er sikker på hvordan de vil se ud på dit ansigt, skulle du måske tjekke vores…

 

Virtuelle prøverum

SmartBuyGlasses’ revolutionerende virtuelle prøverum er en avanceret løsning på det problem, at man ikke kan tjekke sine nye briller ”live”. Det er enkelt og gratis! Se hvordan du ser ud med forskellige designer solbriller eller briller hjemmefra, med blot 2 simple trin.

Trin 1: Optag din selfie video. Vi guider dig gennem en simpel proces, og viser dig hvordan du kan bruge din computer eller mobilkamera til at optage en hurtig, 5-sekunders selfie video.

Trin 2: Prøv briller online! Gå til siden for det brand du gerne vil prøve på virtuelt. Filtrér derefter med ”virtuelt prøverum” i den særlige sektion. Du kan nu se dig selv med ethvert af de par briller der vises! Vi har over 5000 par briller og 6000 solbriller, som du kan få frem på dit ansigt med blot et par klik.

Med den nuværende pandemi, er det måske ikke så nemt at besøge din lokale optiker eller brillebutik lige i øjeblikket. Det virtuelle prøverum fjerner stressen ved at skulle stå der og beslutte sig, tiden der går med at komme frem og tilbage til butikken, og den oftest høje pris for en visit hos en butik af sten og mørtel. Det er virkelig den perfekte prøv-før-du-køber, med social distance.

 

Arise HD Receptglas

SmartBuyGlasses tilbyder banebrydende holdbarhed, krystallisk klarhed og perfekt syn – alt sammen i de samme glas. Arise HD Clarity Receptglas er lavet til hverdagsbrugeren, men tilbyder også avanceret beskyttelse, der gør dem egnede til ethvert eventyr.

Arise Clarity Lens kollektionen er smækfyldt med beskyttende elementer, der giver dig et par receptbriller, der slår alt. Fra ridsebeskyttelse til anti-refleksive belægninger til UV 400 og super vandafvisende beskyttelse, er disse glas garanten for at dine øjne har det godt i alle situationer.

Disse glas er også asfæriske, hvilket gør dem tyndere og lettere end mange andre receptglas. Disse supereffektive, holdbare glas indeholder en innovativ glas-teknologi, der giver optimal klarhed og kofort i storbyjunglen.

Vælg blot det stel du kan lide, indtast din recept og vælg Arise Collective som din glastype. Lad os komme i gang!

 

zFORT™ Blålysblokerende briller

Blåt lys er en potentielt skadelig form for lys. Den udstråles naturligt af solen, men elektroniske enheder (som vi bruger mere og mere tid på hver dag) producerer også meget af det. Blåt lys der udsendes med en bølgelængde mellem 415nm – 455nm kan skade cellerne i nethinden, hvilket kan føre til at øjnene ældes for tidligt, og give synsproblemer i fremtiden.

Når vi udsættes for disse skadelige lysstråler risikerer vi også en række andre helbredsproblemer, såsom dårlig søvn (ifølge en undersøgelse fra 2012 fra Harvard Medical School). Læs mere om hvordan du beskytter dine øjne mod blåt lys, med blålysblokerende briller fra zFORT™.

 

 

VAR DENNE ARTIKEL NYTTIG? Tak for din feedback!

Tilmeld dig vores gratis, eksklusive medlemsprogram

Register
OR
Sign in with Facebook

Exclusive Features

 • Order Tracking
 • Easy Re-Order
 • Saved Prescriptions
 • Express Checkout
 • Exclusive Discounts and Sales
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Tilmeld dig vores gratis, eksklusive medlemsprogram

What is your gender?

When is your Birthday?

Tilmeld dig vores gratis, eksklusive medlemsprogram

What is your gender?

When is your Birthday?

Subscribe to our Newsletter
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Tak,

Så er det klaret!
Besøg Medlemssiden

Forgot Password

Please enter your email below. We'll send you a link to reset your password.
Send E-Mail

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Forgot Password

We've sent an email with instructions on how to reset your password.

If you don't receive instructions within a few minutes, check your email's spam and junk filters.

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Reset Password

Password must be at least 8 characters.
Save and Sign In

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

STIL FINDER

Få peronlige forslag til solbriller og briller gennem vores Stil Finder, og find det perfekte par til dig.

Er du…

Kvinde

Mand