• GRATIS LEVERING
  • - Hurtig indlandsk og international levering*
  • - Sikker leveringsservice med ordresporing fra ledende leveringsfirmaer
  • - GRATIS LEVERING af solbriller og briller for ordrer over 460 kr
  • Mere Information >
 • 100 DAGES RETURRET
  • - Nem, ubesværet returnering inden for 100 dage
  • - 2 års garanti på ALLE solbriller og briller
  • - 2 år garanti på ALLE produkter købt med styrke
  • - 3 Måneders Garanti på ALLE kontaktlinser
  • Mere Information >
 • PRISGARANTI
 • GRATIS GLAS
  • Vi tilbyder gratis på alle briller med recept. Vi giver mulighed for at opgradere og tilføje funktioner under kassen. Vi gjør shopping online for dine briller enkel, effektiv og sikker.
Øjets helbred | SmartBuyGlasses Danmark

Alt du har Behov for at Vide om Blåt Lys

 

Optometrister modtager et voksende antal henvendelser fra patienter der er bekymrede over digital belastning af deres øjne. Symptomer inkluderer tørre øjne, svimmelhed, sløret syn og søvnløshed. På grund af blåt lys afgivet fra skærmene fra de enheder vi bruger hver dag, er denne øjentilstand faktisk blevet så udbredt, at den har fået sit eget navn – ”computer vision syndrome (CVS)”.

 

Ligesom UV lys afgivet af solen, er blåt lys fra digitale enheder ikke er et problem i små mængder. Det er vigtigt at huske, at hvad der gør blåt lys skadeligt, ikke er blot den langvarrige eksponering man bliver udsat for ved at bruge LED-skærme i længere tid, det er også fordi vores øjne ikke er tilpasset til at blokere lyset. Her er et par simple tips, som vi anbefaler for at begrænse de skadelige effekter af forlænget eller konstant eksponering af blåt lys:

1. Få dine øjne tjekket

Den bedste måde at foregribe et hvilket som helst øjenproblem på, er ved at få dine øjne testet jævnligt af din optiker. Det er den bedste måde at finde ud af på om du har nogle af symptonerne for CVS, og din optiker kan råde dig og hjælpe dig med det at finde en løsning med det samme. Det er hensigtsmæssigt, at du får dine øjne tjekket mindst en gang om året – det skader aldrig at være ekstra forsigtig.   

2. Invester i computerbriller

Udbredelsen af problemet med blåt lys eksponering taget i betrægtning, har brilleindustrien udviklet specielle computerbriller. Disse briller er behandlet med en belægning der blokerer blåt lys fra at ramme øjet, hvilket gør det muligt at fokusere på LED-skærme i længere perioder uden at belaste øjnene.

3. Drik nok

Selvom der kan være mange grunde til at dine øjne er tørre, så er tørre øjne et meget normalt symptom på digitalt belastede øjne. Dine øjne har brug for vand for at forblive sunde og fugtige, så sørg for at drikke en masse vand i løbet af dagen.

4. Tag pauser fra din skærm

For mange af os er det uundgåeligt at sidde foran en skærm i mange timer, da mange jobs involverer, at man arbejder ved computeren hele dagen. Men der er nogle simple øvelser du kan lave regelmæssigt i løbet af arbejdsdagen for at beskytte din øjne – som for eksempel 20-20-20 reglen.

Giv dine øjne en pause hver tyve minutter. I løbet af hver pause skal du kigge væk fra din skærm i mindst tyve sekunder, blinkke et par gange og lukke dine øjne i nogle sekunder for at fugte og opfriske dine øjne. Når du har gjort dette, så rejs dig op, bevæg dig og kig på noget der er ca. tyve meter væk. Dette tillader dine øjne at refokusere på objekter der er længere væk, og du undgår den øjenbelastning der kan opstå, når du fokuserer på objekter der er tæt på dig i længere perioder.

5. Hold din skærm ren

Hvor ren er din computer skærm? De fleste LED-skærme på computere eller mobiltelefoner er normalt fyldt med fingeraftryk, fedtmærker og støvpartikler, og dette kan faktisk intensiverer det blå lys der kommer ind i dine øjne. Den værste skurk er støv der samler sig på din skærm, da støvpartikler reflekterer lyset og forværrer effekten på din øjne.

6. Kontroler enhedens lysstyrke

Intensiteten af lys der kommer fra din computer, tablet eller smartphone kan være hård for dine øjne, specielt når lysstyrken eller kontrasten er på et højt niveau. Hvis du er i et mørkt rum eller miljø – for eksempel hvis du læser en e-bog i sengen om aften før du falder i søvn – bliver den skadelige effekt af det skarpe lys forværret.

Mange enheder har en nat indstilling, og de fleste smartphones har en automatisk lysstyrkeregulerings funktion, der minimerer lyset fra skærmen. Derudover findes der forskellige apps, der kan hjælpe med at reducere din enheds lysstyrke og sikre, at lysintensiteten er den samme som dit indendørs lys – f.lux er en af de mest udbredte, og den er fuldstændig gratis.

Spørg din optiker for mere information omkring computerbriller, og køb et par i dag.   

 

          

VAR DENNE ARTIKEL NYTTIG? Tak for din feedback!

Tilmeld dig vores gratis, eksklusive medlemsprogram

Tilmeld dig
ELLER
Log ind med Facebook

Eksklusive fordele

 • Ordresporing
 • Nem Gen-bestilling
 • Gem Synsprøveoplysninger
 • Ekspres betaling
 • Modtag eksklusive rabatter og tilbud
Ved at tilmelde dig SmartBuyGlasses accepterer du Vilkår & Betingelser

Tilmeld dig vores gratis, eksklusive medlemsprogram

Dit køn?

Hvornår er din fødselsdag?

Tilmeld dig vores gratis, eksklusive medlemsprogram

Dit køn?

Hvornår er din fødselsdag?

Få eksklusive rabatter
Ved at tilmelde dig SmartBuyGlasses accepterer du Vilkår & Betingelser

Tak,

Så er det klaret!
Besøg Medlemssiden

Glemt mit kodeord

Indtast din emailadresse nedenfor. Vi sender dig derefter et link, hvor du kan nulstille dit kodeord.
Send email

Har du brug for hjælp?

Du kan altid kontakte os

Glemt mit kodeord

Vi har sendt en email med instruktioner om, hvordan du nulstiller dit kodeord.

Hvis du ikke har modtaget instruktionerne inden for et par minutter, bør du tjekke din emails spam eller junk mapper.

Har du brug for hjælp?

Du kan altid kontakte os

Nulstil dit kodeord

Dit kodeord skal være mindst 8 tegn.
Gem og log ind

Har du brug for hjælp?

Du kan altid kontakte os

STIL FINDER

Få peronlige forslag til solbriller og briller gennem vores Stil Finder, og find det perfekte par til dig.

Er du…

Kvinde

Mand