SmartBuyGlasses

Briller der Blokerer Blåt Lys: Guide til at Forbedre din Søvn
, / 8211 0

Briller der Blokerer Blåt Lys: Guide til at Forbedre din Søvn

SHARE
Briller der Blokerer Blåt Lys: Guide til at Forbedre din Søvn

At sove er en vidunderlig ting, synes du ikke?

Med hensyn til vores fysiske og mentale helbred, er der mange fordele ved at leve et sundt liv. Vores hverdag bliver mere og mere optaget, og alligevel finder vi os selv sidde endnu længere tid på kontoret eller på biblioteket for at studere. Jo mere vi får fyldt vores kalendere ud, desto mindre søvn får vi også. Desværre er dette en vane, som er enorm skadelig for vores søvncyklus.

Hvad er blåt lys?

Når vi bruger mange timer af vores aftener foran mobiltelefoner, tablets eller computerskærme, bliver vores kroppe udsat for en masse “blåt lys”. Blåt lys er det skarpe og kunstige lys, som er produceret af LED skærme, hvilket er at finde i det fleste af moderne teknologiske apparater. Selvom det i løbet af dagen øger vores koncentrationsevne, så kan blåt lys have en enorm skadelig effekt på kroppers naturlige ur, også kaldet “circadian rytme”.

Når det bliver mørkt udenfor ved slutningen af dagen, så begynder vores hjerne at producere et naturligt kemikalie kaldet melatonin, hvilket er signaler til vores krop om, at det snart er tid til at sove. Undersøgelser har dog vist, at den korte lys-bølgelængde, som LED-skærme udsender, faktisk hæmmer den naturlige produktion af melatonin, hvorfor vi kan opleve søvnløshedproblemer efter at have arbejdet sent om aftenen.

blue LED light

GOOD blue light vs. BAD blue light

Nu ved jeg, hvad du tænker: “Nå, jeg vil fortsætte med at arbejde om aftenen, og så er jeg dømt til at fortsætte med at leve dette søvnløse liv for evigt?” Jeg er glad for at lade fortælle dig, at der er en løsning til alle jer arbejdsnarkomaner derude!

Briller der Blokerer Blåt Lys

Faktisk er der en nem og også stilfuld måde at bekæmpe disse ubehagelige blå LED-lys. De kaldes skærmbriller, og de er en stor hjælp til søvnløse mennesker, der lider af søvnløshed eller søvnproblemer efter at have arbejdet om natten. En idé, der oprindeligt opstod hos NASA, er de gule linser specielt designet til at blokere blåt LED-lys og skadelige UV-stråler, der forstyrrer vores naturlige melatoninindtag. Dybest set virker de gule linser ved at filtrere den blå lys-del fra det synlige farvespektrum, når du bruger dine enheder om natten. Derfor er alt hvad du skal gøre, bære dem, mens du arbejder om natten, og du vil snart finde dig selv i drømmeland! For ikke at nævne, at du kan også altid bære disse briller om dagen for fortsat beskyttelse.

Faktisk producerer Gunnar briller, der passer til både blåt lys blokering og UV-beskyttelse. Du kan tjekke alle Gunnar briller på SmartBuyGlasses hjemmeside. Finn dine briller mod blåt lys!

Del en Kommentar

Your email address will not be published.